50 jaar Het Dal

Vijftig jaar basisschool Het Dal! Een mijlpaal om bij stil te blijven staan.

In 1965 startte aan Het Dal in Weert de lagere school die de naam Het Dal kraag. In 1985 werd het basisschool Het Dal en anno 2015 maakt basisschool Het Dal deel uit van Brede School Markeent aan de St. Jozefslaan in de Weerter wijk Keent. Er veranderde veel, de naam bleef: Het Dal. Een naam om trots op te zijn. En nu het vijftigjarig bestaan: een gouden jubileum!

Veel veranderd
1965. Nog volop flower power in de polder. Snerpende krijtjes op het schoolbord. Punten voor gedrag en vlijt en aantekeningen over kerkverzuim…
2015. Goud voor Het Dal. Digiborden en tablets. Gedifferentieerd onderwijs en digitaal leerlingenvolgsysteem… Maar er veranderde meer. Gesloten klasdeuren gingen open, werkschriften werden computers en dikke notitieblokken werden usb-sticks. Instructieles werd interactief leren en individueel werken werd samenwerken.

Wat blijft
Met trots kan het team van basisschool Het Dal zeggen dat heel veel dingen zijn gebleven. De aandacht voor ieder kind is onverminderd groot. De liefde voor het onderwijsvak zit in de haarvaten en het begeleiden van kinderen is een groot plezier. Altijd dat ene doel voor ogen: kinderen zien groeien tot gelukkige mensen. Goed contact met ouders en andere partners. Samen delen, samen vieren.

Op zondag 8 maart viert Het Dal feest van 13.00 – 16.00 uur op de locatie St. Jozefslaan 102, Weert (Keent). Gezellige en feestelijke activiteiten, een Vlaamse kermis met veel creatieve doe-dingen, optredens met muziek en dans. Lekkere, smakelijke hapjes maken het feestje af. De jubileumdag is tevens de aftrap voor een feestelijk jubileumjaar.