Schuur in de as

Foto’s/video – De brandweer van Nederweert en Weert zijn zondag omstreeks 11.35 uur gealarmeerd voor een grote brand in Nederweert. De brand werd bestreden door twee blusvoertuigen. Ook een waterwagen werd opgeroepen, maar deze werd niet ingezet.

Op een perceel aan de Heerweg was in een schuur brand uitgebroken. In de schuur stond een auto. Het vuur greep snel om zich heen waarna werd besloten de brand op te schalen naar ‘grote brand’. De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling die vanaf de Ringbaan-Noord goed te zien was. Mogelijk is er asbest vrijgekomen bij de brand. De omgeving werd door de politie afgesloten en voorbijgangers werden gewaarschuwd.

Bij de brand raakte niemand gewond. Men vreesde over overslag naar het naastgelegen bedrijfspand, maar de brandweer wist dat te voorkomen. Wel liep het bedrijfspand lichte brandschade op. De gasflessen die op het terrein aanwezig waren werden veilig gesteld. De brand was rond 12.30 uur onder controle. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en de mogelijk vrijgekomen asbest.

Video via Youtube:
http://youtu.be/vEiQD4-9myA