Het CDA wil dat minister Kamp een servicepunt snel internet in het leven roept. Bij dat servicepunt moeten mensen terecht kunnen die vragen hebben over initiatieven rond snel internet. dit is in een debat met minister Kamp over breedbanddekking in Nederland aan de orde gesteld.

Kamervragen naar aanleiding werkbezoek Nederweert
Afgelopen vrijdag bracht Tweede Kamerlid Martijn ven Helvert (CDA) op verzoek van wethouder Hubert Mackus een bezoek aan het Nederweerter bedrijf Get Noticed. Volgens van Helvert zijn uit de samenleving veel initiatieven gekomen om snel internet mogelijk te maken. Van Helvert: “Helaas lopen initiatiefnemers aan tegen een muur van tegenstrijdigheden en onduidelijkheid over regelingen en subsidies. Ministeries en ontwikkelmaatschappijen wijzen naar elkaar en weten het ook niet.

Servicepunt als onderdeel van breedbandplatform
Het CDA wil dat er een servicepunt komt als aanspreekpunt, dat antwoord moet bieden op allerlei vragen die er rondom snel internet leven. Dat servicepunt moet een onderdeel worden van het breedbandplatform wat minister Kamp onlangs heeft toegezegd.”

Radiofrequenties niet de oplossing
De oplossing met radiofrequenties die de minister vorige week presenteerde is volgens het CDA slechts een doekje voor het bloeden. De 3,5 GHz-band is niet overal in Nederland toegestaan. “Bovendien zijn radiofrequenties in de toekomst niet toereikend voor de toepassingen die van internet verwacht worden”, stelt van Helvert. “Goed internet is een basisvoorziening in onze samenleving, daar moet de minister werk van maken.”

2 REACTIES

  1. Bah bah. Wat staan ze toch graag in de belangstelling als het verkiezingstijd is.
    Mackus, ik ben benieuwd of dat na de verkiezingen nog is. Ik zie je dan graag terug zonder stropdas.

  2. De heren staan heel geinteresseerd naar een KPN kabel te kijken en laat die nu net geen meter in het buitengebied aanleggen!

Comments are closed.