Werk rond Centrumgarage

De Centrumgarage aan het Wilhelminaplein is van maandag 30 maart tot en met vrijdag 1 mei niet toegankelijk voor mindervaliden. Voor overige bezoekers is de voetgangersingang van de garage aan de achterzijde van het stadhuis niet te gebruiken. Dit komt door werkzaamheden voor de definitieve inrichting van het Wilhelminaplein (achter het stadhuis).

Op 30 maart start aannemersbedrijf Kessels BV met de aanleg van het Wilhelminaplein en de Stadhuispromenade. Als eerste wordt gestart met het Wilhelminaplein. Aansluitend wordt ook de Stadhuispromenade ingericht tussen het stadhuis en het nieuwe appartementencomplex La Cour Bleue. Als laatste wordt een plateau in de Wilhelminastraat aangelegd, zodat de snelheid van het autoverkeer wordt verlaagd. De werkzaamheden duren tot eind juni 2015.

Het is niet mogelijk om tijdens de werkzaamheden aan het Wilhelminaplein de voetgangersingang van de Centrumgarage en de personeelsingang van het stadhuis open te houden. Bezoekers van de parkeergarage kunnen via de trap naast de hellingbaan de parkeergarage en de betaalkassa’s bereiken. Doordat de lift naar de Centrumgarage alleen te bereiken is via de ingang aan het Wilhelminaplein is deze niet toegankelijk voor mindervaliden. Mindervaliden kunnen gebruikmaken van de mindervalidenparkeerplaatsen voor het stadhuis aan de Wilhelminasingel. Met bebording worden deze maatregelen tijdens de periode van de werkzaamheden aangegeven.