Verbod halfvastenfeest

Een flinke domper gisteren voor café de Stuiterbal aan de Oelemarkt. Enkele uren voorafgaand aan het halfvastenfeest werd er door de gemeente Weert een verbod opgelegd voor het feest.

Er waren al flinke voorbereidingen getroffen zoals het plaatsen van een tent en de technische installatie. Met bekende namen op het programma beloofde het een druk feestje te worden, echter de gemeente Weert zag dat niet zitten. Waarschijnlijk betrof het een vergunningkwestie, de gemeente was op zaterdag niet bereikbaar en komt mogelijk later nog met een reactie.

De ondernemer liet zich niet kennen en zocht naar een oplossing om het feest alsnog door te laten gaan. Die oplossing werd gevonden. De feestlocatie werd in overleg met de pandeigenaar verplaatst naar de leegstaande discotheek waar voorheen Club Eleven / Carte Blanche in waren gevestigd. Aldaar waren er nog voldoende voorzieningen beschikbaar waardoor het feest alsnog kon doorgaan.

Ondanks de gewijzigde locatie werd het feest druk bezocht en een groot succes.