Eén op de drie mensen heeft last van vliegangst. De stichting ‘Omgaan met Angst’ organiseert op 22 april 2015 over dit thema een informatieavond. Psychotherapeut en piloot Jan van Gent zal uitleggen wat de oorzaken zijn en hoe vliegangst succesvol te behandelen is.

Vliegangst is een fobie die makkelijk tot vermijdingsgedrag leidt. Ogenschijnlijk met zeer reële argumenten, zoals: “Ik rij heel graag zelf met mijn snelle Audi naar Berlijn. Ik hoef niet te vliegen”. Of: “Ik ga liever met de bus naar Valencia”. Of “Zie je wel, weer een vliegtuig gecrasht”. Vooral op informele feestjes geven mensen vaak veel makkelijker toe dat ze er last van hebben. En dat is een hele grote groep: minstens één op de drie mensen heeft vliegangst! Zelfs mensen die vaak vliegen hebben er last van: volgens Lufthansa heeft zo’n dertig procent van de passagiers vliegangst. Deze wordt vaak onderdrukt met medicatie of alcoholgebruik.

Onnodig volgens drs. Jan van Gent. Hij werkt als psychotherapeut bij “De Psychotherapiepraktijk Wijchen/Nijmegen“, en vliegt zelf vanaf 1991. Hij behandelt o.a. mensen met vliegangst en komt op 22 april uitleggen hoe hij dit doet.

Het zou leuk zijn als mensen van te voren en tijdens de avond zelf hun vragen rond vliegangst en vliegen zouden willen inbrengen (bij onderstaand mailadres). Aan de hand van die vragen kan dan op speelse wijze inzicht gegeven worden in het gecompliceerde samenspel van fobieën dat vliegangst in wezen is en hoe dit in “De Psychotherapiepraktijk” wordt aangepakt. En het aanpakken van de vliegangst blijkt volgens Van Gent vaak ook een positief effect op andere aspecten van het leven te hebben.

Ook het verhaal van (een) ervaringsdeskundige(n) komt aan bod.

Wanneer: woensdag 22 april 2015, van 19.30 – 21.30 uur
Waar: Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, Weert
Entree: De avond is gratis toegankelijk

Vanwege de capaciteit van de zaal, word je vriendelijk verzocht om via onderstaand mail-adres of telefoonnummer aan te melden voor deze avond met opgave van het aantal personen.

Voor meer informatie: 088-5069413 (dhr. Ahsmann)
www.omgaanmetangst.nl / [email protected]