Tijdens Koningsdag presenteren de ondernemers van de Nieuwe Markt in Weert een oranje variant van het Zomers Kinderplein. Dit is een van de activiteiten van de door Centrummanagement gepresenteerde Oranjeweek.

Met het Zomers Kinderplein wordt de Nieuwe Markt omgetoverd tot een echt springkussenparadijs. Het evenement vond al drie jaar op rij plaats tijdens een serie woensdagmiddagen in de zomervakantie. Vanwege het grote succes wordt nu ook tijdens Koningsdag 27 april het kinderfeest door de gezamenlijke horecaondernemers van de Nieuwe Markt georganiseerd.

Terwijl de ouders en begeleiders genieten van een smaakvol hapje of drankje op een van de terrassen kunnen kinderen naar hartenlust spelen. De springkussens staan opgesteld van 11:00 tot 18:00 uur. Er is een vrije entree, dus het evenement is voor iedereen toegankelijk.

In 2015 presenteert Centrummanagement al voor de vijfde maal de Oranjeweek Weert. In de dagen rondom Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats en beleven bezoekers diverse leuke activiteiten. Het Oranjeweek-programma bevat muziek, sport en cultuur en legt nadruk op de unieke kenmerken van Weert. In 2015 vinden deze activiteiten plaats van zaterdag 25 t/m maandag 27 april. Meer programmadetails zijn te vinden op www.oranjeweekweert.nl.