Namen oorlogsgeweld

Het Comité Bevrijding en Herdenkingen van de gemeente Weert heeft het initiatief genomen om een aantal herdenkstenen te plaatsen op de Rumolduskapel. Op deze stenen worden de namen vermeld van inwoners van de gemeente Weert, zowel burgers als militairen, die omgekomen zijn door oorlogsgeweld vanaf de Tweede Wereldoorlog.

Dit betekent dat slachtoffers uit de kerkdorpen ook vermeld zijn. Dit geldt niet voor de slachtoffers uit Stramproy, tot 1997 een zelfstandige gemeente met –nog immer- een eigen Dodenherdenking en een eigen monument.

Het Comité gaat er van uit dat na 1997 geen slachtoffers zijn die uit zowel Weert als Stramproy afkomstig zijn. Op www.weert.nl/oorlogsgeweld is de lijst van namen gepubliceerd. Mocht u van mening zijn dat deze lijst nog kan worden aangevuld, neem dan voor 20 maart per mail contact op met de heer Pierre Stienen, lid Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert, e-mail: [email protected]