Politiehond grijpt koperdief

Budel – Een politiehond van de politie Cranendonck heeft woensdag 4 maart tijdens zijn plaspauze een koperdief gevonden, net over de gemeentegrens bij Weert.

De agent liet rond het middaguur zijn speurhond Beau uit nabij de zinkfabriek aan de Havenweg in Budel-Dorplein. Tijdens deze pauze werd een verdachte situatie opgemerkt, en dat bleek niet geheel onterecht. Er werden twee mannen aangetroffen die bezig waren met koperdiefstal. Eén verdachte werd aangehouden bij het inladen van het koper in een auto.

Een tweede verdachte wist te ontkomen en verstopte zich in de bosschage langs de Havenweg. Verstoppen bleek tevergeefs want speurhond Beau wist de verdachte te vinden. Deze tweede verdachte had ook nog een gevangenisstraf open staan. Een dubbelslag dus voor het politieduo.

Beide verdachten zijn ingesloten voor onderzoek. De politie zoekt nog gedupeerden. Mogelijk hebben de verdachten ook toegeslagen in Weert.