Oranjeweek vol beweging

In 2015 presenteert Centrummanagement al voor de vijfde maal de Oranjeweek Weert. In de dagen rondom Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats en beleven bezoekers diverse leuke activiteiten. Omdat Weert een echte sportstad is wordt winkelzondag 26 april omgedoopt tot de ‘Dag van Sport & Bewegen.’

Presentaties, demonstraties en wedstrijden
De Dag van Sport & Bewegen wordt georganiseerd in samenwerking met Punt Welzijn en Platform Gehandicapten Weert. Samen met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven.

Diverse sporten zijn in de binnenstad vertegenwoordigd. Zo worden de gehele dag wedstrijden tijdens het KNVB Straatvoetbaltoernooi gehouden op de Nieuwe Markt. Daarnaast kunnen sportievelingen deelnemen aan verschillende andere balsporten, atletiek en turnen. Evenals in 2014 is er ook een sportief aanbod voor mensen met een beperking toegevoegd aan het programma, zodat heel Weert in beweging komt. Zo is de Dag van Sport & Bewegen voor iedereen toegankelijk , leuk om te bezoeken én om actief mee te doen.

Sportmarkt
Eveneens voor de tweede maal wordt tijdens de Dag van Sport & Bewegen een sportmarkt georganiseerd. Op de Meikoel kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over het ruime sport- en beweegaanbod van Weert. Ook in deze straat worden diverse interactieve demonstraties gegeven.

Dans
Ook veel Weerter dansverenigingen presenteren zich op de sportieve zondag. Op het podium op de Markt en op de dansvloer op de Nieuwe Markt staat een vol programma op de planning, waarbij het publiek getrakteerd wordt op demonstraties van veel verschillende dansstijlen. Aansluitend de optredens is tijdens de zogenoemde Koningsnacht live muziek op het podium.

Deelnemen
Voor verenigingen is het nog mogelijk aan te melden voor deze dag, zodat ook zij zich van hun beste kant laten zien in het centrum van Weert. Informatie over aanmelden en meer programmadetails over de Oranjeweek zijn te vinden op www.oranjeweekweert.nl.