Het 27e Van Horne Popfestival vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 maart in Muziekcentrum De Bosuil. Aanvang 19.00 uur.

Van Horne Pop 2015 kent dit jaar een primeur. Het is de eerste keer dat bands van de vier LVO scholen kunnen deelnemen aan het popfestival. Naast de Philips van Horne zijn dat Het College, Het Kwadrant en het Junior College in Budel. De kaartjes kosten 5 euro en zijn te koop bij de kassa van De Bosuil, in de vier scholen en in muziekzaak Mgear in Nederweert.

Elf bands hebben ingeschreven voor Van Horne Pop 2015. De winnende band ontvangt de “Van Horne Pop” wisseltrofee en uitnodigingen voor diverse optredens in de regio Weert. De vakjury dit jaar bestaat uit: Ben Kragting, Ellen Sturmans en Philips van Horne locatiedirecteur Peter-Mathijs Linsen. De jury let bij de beoordeling op muzikaliteit, podiumpresentatie en uitstraling. De presentatie is in handen van Remco Steijvers. Weert FM verzorgt traditioneel een live registratie afgewisseld met interviews.

Het programma ziet er als volgt uit:

 1. Gravity 6 – Pop
 2. The Big Seven – Pop
 3. Ignation – Punkrock
 4. Fenrir – Metal
 5. Never Mind – Rock/Poprock
 6. Sanquin – Hardrock
 7. Little Bacon – Rock
 8. Counterweight – Alternatieve Rock
 9. The Ties – Pop
 10. Raised By Wolves – Punk-, IndieRock
 11. Scarlet Rose – Rock

Tijdens het juryberaad treedt de rockband Eagle X-ray op. Het festival wordt afgesloten met de winnende band van 2014 Defeated Decade.