Samen één uur het licht uit voor de aarde! Wereldwijd doen miljoenen mensen en bedrijven op zaterdag 28 maart 2015 om 20.30 uur mee aan Earth Hour, de internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds. Met deze krachtige symbolische actie geven zij het signaal dat ze de toekomst van de aarde belangrijk vinden. En de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur zien.

Ook Weert, de groenste regio van de wereld, doet mee. De gemeente Weert dooft de verlichting van de St. Martinuskerk. Molenstichting Weerterland dooft de verlichting van alle molens in Weert.

Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. De gemeente Weert roept daarom inwoners, organisaties en bedrijfsleven op mee te doen. Doof reclameverlichting bij een bedrijfspand, organiseer als restaurant een candlelight dinner etc. Kijk op www.wnf.nl/earthhour voor meer informatie.

1 REACTIE

  1. of de industrie, de grootste vervuiler, onder de indruk zal zijn van dit “krachtige ” signaal betwijfel ik. Nationaal,internationaal, mondiaal worden al jaren afspraken gemaakt over millieumaatregelen. Punt is meestal dat men zich ook aan gemaakte afspraken moet houden ook als hier andere belangen, meestal economische, in het gedrang komen.
    maar wie weet, kleurt Weert voor even donkergroen.

Comments are closed.