Foto’s – Afgelopen nacht is een berg met Belgisch huisraad gedumpt op de Heihuisweg, nabij het Blauwe Meertje in Weert.

De dumping werd zaterdag ontdekt door voorbijgangers die vervolgens melding maakte bij de gemeente Weert. De berg met afval blokkeerde het fietspad op de Heishuisweg aan de zijde van de Lozerweg.

In de berg afval lagen o.a. een wastafel, kasten, speelgoed, tapijten, meubels en ander grof afval. Ook werden er sporen aangetroffen die informatie gaven over de afkomst van het afval. Tijdens een eerste inspectie bleek dat het afval afkomstig was uit het Belgische Bree.

Medewerkers van de gemeentelijke buitendienst mochten zaterdagavond opdraven om de rommel op te komen ruimen. De vrachtwagen van de gemeente was te klein om al het afval in een keer op te ruimen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de daders die de ‘groenste regio van de wereld’ hebben vervuild.