Foto’s – Afgelopen nacht is een berg met Belgisch huisraad gedumpt op de Heihuisweg, nabij het Blauwe Meertje in Weert.

De dumping werd zaterdag ontdekt door voorbijgangers die vervolgens melding maakte bij de gemeente Weert. De berg met afval blokkeerde het fietspad op de Heishuisweg aan de zijde van de Lozerweg.

In de berg afval lagen o.a. een wastafel, kasten, speelgoed, tapijten, meubels en ander grof afval. Ook werden er sporen aangetroffen die informatie gaven over de afkomst van het afval. Tijdens een eerste inspectie bleek dat het afval afkomstig was uit het Belgische Bree.

Medewerkers van de gemeentelijke buitendienst mochten zaterdagavond opdraven om de rommel op te komen ruimen. De vrachtwagen van de gemeente was te klein om al het afval in een keer op te ruimen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de daders die de ‘groenste regio van de wereld’ hebben vervuild.

16 REACTIES

 1. Als deze daders worden gevonden dan een taakstraf geven bij de milieu straat in Weert. Dan laten leren hoe ze huisraad gescheiden moet worden opgeruimd in de bestemde bakken. En dat voor een jaar. Stelletje malloten.

 2. Het lijkt me erg dom om een brief met je eigen adres tussen deze spullen te doen. Pak dan een brief van iemand anders. Maar goed het zijn per slot van rekening Belgen dus wie weet.

 3. menkevannediek: jij bent wel helemaal een asociale gast; “pak een brief van iemand anders”; wat een instelling. :boos

 4. tussen zó veel rotzooi zou het wel eens kunnen en dan de mensen uit de buurt vragen of ze wat gezien hebben dat ze die troep hebben ingeladen
  of iets herkennen

 5. T zijn wel hele asociale gasten geweest,t lijkt wel een complete stortplaats die ze even over de grens gedumpt hebben!
  T gaat mijn grens te boven.

 6. Ja is niet best, maar ik reed gisteren Zaterdag avond op de Laurenburg, hier doe je ook een vrachtwagen rotzooi bij elkaar.

  jammer dat de gemeente dit toe laat en gewoon iedere maandag dit allemaal netjes ophaalt.

  Is wel makkelijk voor de burger om zo van je rotzooi af te komen.

  Ook de glascontainers door heel Weert is een grote puinhoop, als nu iedere burger zijn rotzooi netjes opruimt kan de belasting ook een beetje omlaag.

  Maar goed Weert stad in het groen. :cut

 7. Rustig aan bob. Ik bedoelde het als grapje. Dat het niet slim is om je eigen adres erbij te leggen.
  Ik vind het inderdaad ook meer als asociaal voor zo van je huisvuil af te komen. Hopelijk pakken ze de dader(s) snel en kunnen alle kosten op hen verhaald worden.

 8. Dat plastic tasje van De Spar doet mij ook vermoeden dat die troep uit België komt.
  Als je een 5 meter hoge muur om Nederland zet, rij je er trouwens ook zo naar binnen. Dus laat die onzinoplossing maar achterwege.

 9. Waarom, waarvoor betaal je belasting: Afvalstoffenheffing € 235,80 per jaar…. en bij de milieustraat nog eens extra ….

  Flikker die zooi toch maar in de berm….
  Dat is goedkoper. Simpeler is het niet!

  Burgers zijn niet te beroerd om flessen in de container te werpen. (Ze zitten altijd vol!)
  Maar als je voor een oude closetpot bij de milieustraat extra moet betalen (uitgekleed als je al bent….) dan ….. Daar ligt ie….
  Ik was er niet !!!
  Dus… Politici, Gemeenteraad van Weert…. Denk na ! Denk nog eens na. Gebruik verstand ! Gebruik je eigen verstand!!
  Kies de eerlijke oplossing!!!

  Ik bepaal niet welke dat is…. Maar moeilijk is het niet…. Bepaal het zelf !!

 10. Toch nog maar eens nadenken of een (zogenaamd) gratis milieustraat niet veeeelll voordeliger is dan het invoeren van (nog veel duurdere) diftar (betalen per kilo).

Comments are closed.