Dank aan Eynderhoof

Broederschap Weert is 1e Paasdag paraat bij de inzegening van de nieuwe Soarskepèl in Openluchtmuseum Eynderhoof te Nederweert-Eind.

De Broedermeesters, het draagstersgilde en de pages lopen na de Hoogmis mee in de historische processie van de Gerardus Majellakerk naar het 25-jarige openluchtmuseum. Uit dankbaarheid voor de timmermannen van Eynderhoof die in 2013 gratis de houten Mariadraagbaar hebben gemaakt.

De ambachtslieden van Eynderhoof zijn vakmannen. In hun openluchtmuseum hebben zij de stenen Soarskepèl natuurgetrouw en vakkundig herbouwd. Deze kapel stond oorspronkelijk in Eind en was toegewijd aan Anna ten Drieën, de grootmoeder van Jezus. Na de Hoogmis in de Gerardus Majellakerk te Nederweert-Eind (10.00 uur) vertrekt een historische processie naar het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof. Hier worden de Soarskepèl, het altaar en het beeld van Anna ten Drieën ingezegend.

De Venerabele Broederschap is met het Mariadraagstersgilde en pages van de partij om de timmermannen van Eynderhoof te bedanken. In 2013 hebben deze ‘Jozefs’ gratis de houten draagbaar voor het Mariabeeld gemaakt. Deze is inmiddels veelvuldig gebruikt bij processies en ommegangen in en buiten het Land van Weert.

www.eynderhoof.nl