Aanpassingen bij Station

Foto’s – In opdracht van de gemeente Weert is afgelopen gestart met de aanleg van 70 extra fietsenrekken bij het NS-Station. Hiermee gaat een wens van veel reizigers in vervulling. De politieke partijen VVD en SP hadden zich sterk gemaakt voor deze wens.

De extra fietsenrekken worden momenteel geplaatst aan de St. Maartenslaan, naast de fietsenrekken bij het busstation. De aanleg gebeurd door Kessels Wegenbouw uit Ospel. De werkzaamheden zullen op korte termijn voltooid zijn.

Tevens heeft de gemeente Weert na overleg met o.a. de bewoners van het complex Citadel besloten om de Kiss & Ride zone aan de Parallelweg op te heven. Deze beslissing komt voort vanuit twee redenen. Enerzijds vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie. Wanneer er auto’s geparkeerd staan op de Kiss & Ride zone moeten fietsers vaak iets uitwijken richting de weg. Ze komen dan gevaarlijk dichtbij de voorbij rijdende auto’s en bussen.

Als tweede reden voor het opheffen van de Kiss & Ride zone wordt het parkeren genoemd. De zone wordt vaak gebruikt om lang te parkeren in plaats van het op- en afhalen van reizigers en/of het laden en lossen.

Aangezien er nieuwe Kiss & Ride zones voor circa 15 auto’s zijn gemaakt vlakbij het Station doet het opheffen van deze zone geen afbreuk aan de capaciteit, zo meldt een woordvoerster van de gemeente Weert. Mensen kunnen gebruik maken van de Kiss & Ride zone voor het station en aan de zijde van de horecagelegenheden.