Herbeleef Color Fun Run

De Fotogroep Weert organiseert op woensdag 8 april en vrijdag 10 april van 15.00 tot 16.00 uur speciale fotopresentaties van de Color Fun Run 2014. De terugblik op dit bijzonder leuke spektakel vindt plaats in de Tiendschuur tijdens de foto expositie ‘600 jaar Weert, een terugblik door Fotogroep Weert’. Deelnemers aan de run en belangstellenden krijgen een prachtige, uitgebreide foto collectie te zien. Bezoekers kunnen ter plaatse ook foto’s uitkiezen.

De Fotogroep Weert heeft met een groot aantal fotografen de Color Fun Run 2014 volledig vastgelegd, van de spanning en drukte bij de start, de inspanning en kleuring bij de run en het intense nagenieten van de gekleurde menigte bij de finish. De fotoserie is daarmee een lust voor het oog.

Tot en met 19 april is in de Tiendschuur de foto expositie met een terugblik op de viering van 600 jaar Weert te zien. Bezoekers zijn erg enthousiast over de in zijn soort unieke opbouw en presentatie van de expositie. Grote beeldverhalen en fotografisch bijzondere beelden op groot formaat geven een fotografisch mooie terugblik op een groot aantal evenementen, die in het kader van de viering van Weert 600 jaar stad zijn georganiseerd. Ook de Color Fun Run 2014 komt uitgebreid in beeld.

De tentoonstelling is ingericht rond vier thema’s: ‘Historie en Traditie’, ‘Kunst, Cultuur en Muziek’, ‘Sport en Paardenstad’ en als laatste thema ‘Groen, Toerisme en Recreatie’. Meer dan twintig leden presenteren op indrukwekkende wijze ongeveer 350 foto’s. In de benedenzaal van het museum is naaste een introductie van de expositie een speciale audiovisual te zien.

In de bovenzalen zijn de wanden en kolommen volledig aangekleed met honderden foto’s van de vele evenementen in en om de stad naar aanleiding van ‘600 Jaar Weert’. Dit geeft een bijzonder mooi sfeerbeeld van het jubileumjaar 2014, waarin Weert stilstond bij 600 jaar marktrecht.

De Tiendschuur aan de Recollectenstraat 5 in Weert is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens Pasen is de Tiendschuur op Eerste Paasdag, zondag 5 april, gesloten en op Tweede Paasdag, maandag 6 april, open van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Foto door: Helma Tielemans