Buitenlands bezoek PvH

Foto’s – In het kader van de internationalisering binnen het Tweetalig Onderwijs op de Philips van Horne sg. brengen 13 leerlingen uit Hongarije en 13 leerlingen uit Roemenië, met hun docenten, een bezoek aan Weert. Zij volgen het uitwisselingsprogramma van de TTO-klas H2G (26 leerlingen) met op vrijdag 3 april een actief milieu programma op locatie onder de naam Earth Day.

Deze gehele dag voerden 52 leerlingen diverse onderzoeken uit in het Natuur en Milieucentrum “de IJzeren Man”. Onder begeleiding van vrijwilligers van het Milieucentrum en vakdocenten van de Philips van Horne voerden de leerlingen onder andere bodem- en wateronderzoekjes uit. De voertaal gedurende de gehele uitwisseling is Engels omdat de Philips van Horne in Weert Engelstalig TTO aanbiedt.

De TTO leerlingen volgen vanaf de brugklas het grootste deel van hun lessen in de Engelse taal. Daarnaast is het actief meedoen aan internationalisering een vereiste binnen Tweetalig Onderwijs. Zo hebben de gasten samen met de eerlingen van de Philips van Horne TTO-lessen gevolgd. Er is een bezoek gebracht aan het gemeentehuis, waar de burgemeester de leerlingen heeft ontvangen en in het Munttheater hebben de leerlingen van het Muziekgala kunnen genieten.

Eind mei zullen de leerlingen uit klas H2G een tegenbezoek brengen aan de leerlingen in Reghin, Roemenië, en in Erd, Hongarije.