Volleyheren kampioen

Het eerste seizoen van de nieuwe fusievereniging Irmato VC Weert/VCB is met een groot succes beëindigd. Het eerste herenteam werd in de promotieklasse kampioen en promoveert daarmee naar de 3e divisie.

Dat dit kampioenschap niet zonder slag of stoot is gekomen is duidelijk: 3 weken geleden stonden de heren nog 9 punten voor op de nummer 2, 3 punten waren nog “maar” nodig om kampioen te worden. Echter een 4-0 nederlaag tegen concurrent Flamingo’s en vorig weekend een 3-1 thuisnederlaag tegen Civitas, maakte het toch nog spannend. Heren 1 moest, afhankelijk van de uitslag van Flamingo’s, nog 1 of 2 punten halen in uitwedstrijd tegen de andere concurrent VCE/PSV. Het was zaterdag nog mogelijk dat de drie ploegen met een gelijk puntenaantal zouden eindigen.

De heren van Irmato VC Weert/VCB was er alles aan gelegen om dit scenario te voorkomen: alle gezichten een kant op, geen concessies, volle bak, laten we er een feestje van maken: dat waren de doelstellingen voor de wedstrijd tegen VCE/PSV. In de allereerste wedstrijd van dit seizoen werd verloren tegen deze mannen, iets dat natuurlijk extra drive met zich mee bracht.

In de eerste set werden er helaas veel fouten gemaakt, waardoor VCE/PSV de set met 25-16 binnenhaalde. Ondanks dit verlies bleef Weert knokken en werd de tweede set, zonder verdrietige gezichten, gewonnen met 23-25.

Door de uitslag van Flamingo’s was na deze setwinst het kampioenschap een feit, maar de heren wilde als echte kampioenen de wedstrijd beëindigen. In de volgende sets waren er relatief veel slordigheden, maar met een aantal zinvolle time-outs wist het team elkaar op de rails te houden. De 3e set werd, net als de 2e set, een spannende: met 26-28 ging ook deze naar Weert. VCE/PSV herpakte zich in de vierde set en won nipt met 25-23. De thriller leverde dus nog een 5e en beslissende set op. Hierin overklaste Irmato VC Weert/VCB de Eindhovenaren: 15-6. Veel knokken voor punten, veel beleving, veel energie heeft er voor gezorgd dat het kampioenschap binnen gehaald werd.

Een week eerder was Heren 2 als kampioen geworden in de 3e klasse. Afgelopen zaterdag lieten zij in Roggel zien dat ze de terechte kampioen waren. Accretos 3 werd in eigen huis met een duidelijke 4-0 verslagen.
De derde kampioen in de afgelopen week was het CMV-team 6.2; zij speelde gelijk tegen de nummer 1 Hornerhof/HHC. Echter doordat Horn in de andere wedstrijd nog punten liet liggen werd Irmato VC Weert/VCB toch kampioen.