Politie neemt hond in beslag

Agenten hebben het bijzonder druk met honden in Weert. Nadat er gisteren een waarschuwing werd gepubliceerd over een agressieve hondeneigenaar werd vandaag een hond in beslag genomen, zo meldt de wijkagent van Weert-Zuid via twitter. Beide zaken staan los van elkaar.

In navolging van aantal bijtincidenten werd vandaag de hond in beslag genomen. Dat gebeurde op de Maaseikerweg. Volgens de politie zouden er ruim 5 bijtincidenten hebben plaatsgevonden met de betreffende hond waarbij andere dieren zijn gebeten. Voor de agenten was er vandaag aanleiding om over te gaan tot actie.

Justitie moet nu gaan bepalen wat er met de hond gaat gebeuren. Tegen de eigenaar van de hond wordt proces verbaal opgemaakt. Betrokkenen hebben inmiddels al laten weten het niet eens te zijn met de inbeslagname. Volgens hen was deze onrechtmatig. Hoe het precies zit zal nader onderzoek moeten uitwijzen.

Het incident staat los van de waarschuwing die gisteren werd gepubliceerd. De politie waarschuwde gisteren voor een agressieve hondeneigenaar in de wijk Graswinkel. De inbeslagname van vandaag staat los hiervan.