Programma Oranjeweek

In 2015 presenteert Centrummanagement al voor de vijfde maal de Oranjeweek Weert. In de dagen rondom Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats en beleven bezoekers diverse leuke activiteiten. Het Oranjeweek-programma bevat muziek, sport en cultuur en legt nadruk op de unieke kenmerken van Weert. In 2015 vinden deze activiteiten plaats van zaterdag 25 t/m maandag 27 april.

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 viert Weert de Oranjeweek. De feestweek varieert in lengte omdat de data gebaseerd worden op de periode van het weekend tot Koningsdag. Aangezien Koningsdag dit jaar direct bij het weekend valt, bestaat de Oranjeweek dit jaar uit 3 dagen. Net als bij voorgaande edities heeft het programma vooral een lokaal-regionaal karakter.

Zaterdag 25 april 2015: weekmarkt
Zaterdag start het programma rustig met de feestelijkheden in aanloop naar Koningsdag. Terwijl de weekmarkt in oranje gedaante op de Markt en Nieuwe Markt staat loopt ’s middags de sfeervolle harmonie Um Te Bäöke door de stad.

’s Avonds barst het feest vanaf 19:00 uur los op de Oelemarkt met de eerste van twee dagen MA-XI-MAAL Genieten, met een door de samenwerkende Oelemarkt-ondernemers gepresenteerd programma vol DJ’s.

Zondag 26 april 2015: Sport & Bewegen
Zondag is het winkelzondag en zijn de winkels geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Punt Welzijn, Platform Gehandicapten Weert en Centrummanagement presenteren tijdens deze winkelzondag de Dag van Sport & Bewegen. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Op de Meikoel wordt een unieke interactieve sportmarkt gehouden en op de Markt en Nieuwe Markt vindt een doorlopend dansprogramma plaats. Om 14:30 uur is op het podium op de Markt een gezamenlijk Beweegmoment in aanwezigheid van wethouder Gabriëls.

De Koningsnacht staat vooral in het teken van live muziek met een drietal pleinen vol optredens. Op de Markt presenteert Café de Gruyter de swingende band Elke & de Eddys. Het heringerichte Raphaelpad, tussen het Stadhuis en de Nieuwe Markt, is voor het eerst decor van Diep met Willy, een uniek deephouse-evenement van de in Weert bekende organisatie van Diep aan de Waterkant. Het programma duurt van 17:00 tot 23:00 uur. Ook de Oelemarkt pakt vanaf 19:00 uur uit met de tweede dag van MA-XI-MAAL Genieten.

Vanaf 20:00 uur is het toegestaan om plaats te nemen op de vrijmarkt op de binnenring van de Singels en in het Stadspark. Weert FM doet hier vanaf hun mobiele studio aan de Langpoort live verslag van.

Maandag 27 april 2015: vrijmarkt & live muziek
Op Koningsdag beleef je diverse gezellige activiteiten in het centrum van Weert. Op de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark wordt de traditionele vrijmarkt gehouden. Van 11:00 tot 18:00 uur presenteren de horeca van de Nieuwe Markt in samenwerking met Centrummanagement een speciale oranje-editie van het Zomers Kinderplein. Terwijl ouders genieten van een smaakvol hapje of drankje op het terras kunnen de kids naar hartenlust spelen op de vele springkussens.

Om 15:00 uur start het muzikale programma op de Markt, met de bands From USA en Presto Pronto. Zij zullen de gehele avond afwisselend sets spelen. Een uur later start het door Café Timoz gepresenteerde KingZ Weekend op de Oelemarkt, waarbij DJ’s tot in de nachtelijke uren de jeugd vermaken.

Meer informatie over de Oranjeweek is te vinden op www.oranjeweekweert.nl.