Heren 1 kampioen

Het 1e Heren recreantenteam van Irmato VC Weert/ VCB heeft als eerste team van de nieuwe vereniging deze week het kampioenschap behaald. De heren deden dit door dinsdagavond op zeer degelijke wijze VC Fortutas 1, de nummer 2 in de hoogste klasse van de 44e Liefhebberijcompetitie, snel weer richting Nederweert te sturen.

Weert startte erg goed en wilde de smet van de enige verliespartij dit seizoen in de uitwedstrijd wegpoetsen. Met een stabiele passing, goede spelverdeling en het betere aanvals- en blokwerk aan het net werd Fortutas in de 1e set verslagen: 25-14. Het kampioenschap was daarmee binnen, maar Irmato VC Weert/ VCB ging door. Ook de drie volgende sets werden op eenvoudige wijze binnengehaald. De Nederweertenaren werd geen enkele kans geboden om ook maar iets te mogen denken aan setwinst.

De overmacht in de competitie dit jaar mag blijken uit de enorme voorsprong op nummer 2 VC Fortutas: 16 punten. Dit kampioenschap is de set-up in een week die tot totaal drie kampioenschappen moet leiden a.s. zaterdag 11 april. Dan is het Champions Day in Sporthal Aan de bron. Om 14:30 uur slaat Heren 2 af tegen AV Flash. Bij een 4-0 overwinning is het kampioenschap een feit in de 3e klasse. Aansluitend speelt Heren 1 om 16.30 uur tegen Civitas. Voor de heren is een overwinning voldoende: zij hebben nog 3 punten nodig om de kampioensvlag te hijsen in de promotieklasse.

Rondom deze topwedstrijden spelen uiteraard ook andere Irmato VC Weert /VCB-teams hun wedstrijden: MC1 en MB1 om 14.30 uur, D2 en D3 om 16.30 uur. Dus volop volleybal te beleven in Aan de Bron. Kom ook eens kijken en steun de teams op weg naar het kampioenschap.


adbanner