Foto’s – Afgelopen dag werd de eerste MakeTech dag voor Technasium leerlingen georganiseerd.

Ongeveer 70 leerlingen en begeleiders van het Technasium in Weert toerden langs vier maakbedrijven in de regio. Ze kregen niet alleen de productieprocessen te zien, maar ook meer te weten over het product, wat er allemaal nodig is om het product te maken en innovatie en ontwikkeling. Ook werd er aandacht besteed aan welke functies en beroepsmogelijkheden er in maakbedrijven zijn.

Doelstelling van deze Tech-dag was om leerlingen beter bekend te maken met de maakindustrie en enthousiast te maken voor een studie en loopbaan in deze richting. MakeTech bedrijven, die meewerkten waren: Rijvers, Van Hoorn Carbide, VDL en WBM.

Bekijk een kleine beeldimpressie van de tour bij Van Hoorn Carbide op Kampershoek. Dit bedrijf maakt frezen voor o.a. auto’s, vliegtuigen, smartphones en de medische wereld. Het bedrijf in Weert heeft onlangs nog wat vierkante meters bijgebouwd om verder te kunnen groeien.

www.maketechplatform.nl