Vanaf 2 mei PLUSparkeren

In de gemeente Weert wordt het parkeren een stuk eenvoudiger. Vanaf zaterdag 2 mei 2015 kun je in het centrum van Weert contant betalen, pinnen, achteraf betalen met jouw Weerterlandpas, een bezoekerspas of via jouw mobiele telefoon (Parkmobile, Yellowbrick, SMS-parking en Park-line). Je betaalt dus nooit méér dan de tijd die je werkelijk parkeert. Men noemt dat PLUSparkeren. Er is een maximum dagtarief van € 5,- voor het centrum en daarbuiten € 3,50.

PLUSparkeren is sneller, gemakkelijker, voordeliger en werkt heel eenvoudig. Je parkeert uw auto en checkt in met jouw pas of mobiele telefoon. Na afloop check je op dezelfde manier weer uit. Je betaalt achteraf via automatische incasso en krijgt maandelijks een factuur thuisgestuurd, waarop je kan zien wanneer je op welke plek heeft geparkeerd en hoe lang. PLUSparkeren is een extra mogelijkheid om te betalen voor het parkeren in Weert. Het blijft dus ook mogelijk om met muntgeld te betalen bij de betaalautomaat en in de parkeergarages ook met jouw pinpas.

Wil je in de binnenstad parkeren dan betaal je € 1,30 per uur met een maximum van € 5,00 per dag. Neem je genoegen met iets verder lopen, dan betaal je € 0,90 per uur met een maximum van € 3,50 per dag.

Parkeren met de Weerterlandpas
Als je ervoor kiest te parkeren met de Weerterlandpas, dien je deze pas eenmalig te activeren als parkeerpas. Je gaat hiervoor naar www.stadsparkeren.nl en klikt op ‘aanmelden’ (vanaf 2 mei mogelijk). Daarna voer je het pasnummer van de Weerterlandpas in, het kenteken van uw auto en overige gegevens. Je kan direct parkeren met uw Weerterlandpas; niet alleen in Weert, maar in nog veel meer Nederlandse steden. Ben je geen inwoner van Weert of Nederweert, maar wil je wel parkeren met een pas? Vraag een bezoekerspas aan op: www.stadsparkeren.nl.

Geen kaartje meer nodig
Maak je gebruik van de Weerterlandpas of een bezoekerspas, dan word je kenteken bij het in- en uitrijden van de parkeergarages met een camera herkend. De slagboom opent automatisch en je hebt geen parkeerkaartje nodig. Ook bij het uitrijden opent de slagboom automatisch. Op straten en pleinen hoeft er geen kaartje in jouw auto te liggen, want de parkeercontroleur scant jouw kenteken om te controleren of je bent ingecheckt met jouw pas of mobiele telefoon. Als je contant of met de pin betaalt, krijg je uiteraard wel een kaartje om in de auto te leggen.

Parkeren via de telefoon
PLUSparkeren met jouw mobiele telefoon kan door te bellen, te sms’en of via een mobiele app. Je parkeert jouw auto in een eP-zone (eP betekent Electronic Parking), die herkenbaar is aan het bordje met de mobiele telefoon en een locatienummer erop. Start de parkeertijd door te bellen, te sms’en of door de app te gebruiken en geef het locatienummer door. De parkeertijd stopt op dezelfde manier. Ook hier geldt dat jouw maandelijks een factuur ontvangt. Wil je PLUSparkeren met jouw mobiele telefoon, dan kunt u o.a. terecht bij Stadsparkeren, Parkmobile, Yellowbrick, SMS-parking en Park-line. Op de websites van de aanbieders lees je hier meer over.

Nu gratis aanmelden van de Weerterlandpas
Het aanmelden van de Weerterlandpas is in de maanden mei, juni en juli gratis (anders eenmalig 1 euro via www.stadsparkeren.nl). Per parkeeractie betaal je een kleine vergoeding (aan de aanbieder van de dienst, niet aan de gemeente), variërend van € 0,24 tot € 0,34. Maar deze kosten verdien je snel terug omdat je de werkelijke parkeertijd afrekent en daardoor nooit te veel parkeertijd betaalt. PLUSparkeren heeft ook nog een leuke actie op touw gezet. Plaats jouw parkeerselfie op www.actieplusparkeren.nl en wie weet win je een Bikkel E-bike! Bekijk de website voor de voorwaarden.

Wil je alles nog eens rustig nalezen over de nieuwe wijze van parkeren in Weert? Bekijk www.parkerenweert.nl.

Let dus op: aanmelden kan vanaf 2 mei 2015.