Woningbrand in Maarheeze

Maarheeze – Foto’s – De hulpdiensten zijn dinsdag omstreeks 18.15 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Violierstraat in Maarheeze.

In een seniorenwoning woedde een korte hevige brand. De brandweer van Maarheeze kwam met twee voertuigen ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De bewoonster van het pand had zichzelf in veiligheid weten te brengen en werd opgevangen door buurtbewoners. Ze is uit voorzorg nog nagekeken door medewerkers van de ambulancedienst.

De eerste sporen leidde naar elektrische vliegenlamp dat op een houten meubel lag. Door onbekende reden werd de insectenvanger geactiveerd, maar in plaats van een insect vloog de woning in brand. Het meubel met daarop het apparaat stond bij een gordijn dat vervolgens vlam had gevat. Hierdoor ontstond er snel een korte maar hevige brand waarbij ook barsten in de ramen ontstonden. De brandweer had de situatie snel onder controle waarmee werd voorkomen dat de gehele woning uitbrandde.

Foto’s: Foto Hammie / WdG