Amerikaanse paaldanser

Foto’s – Woensdag 6 mei j.l. kwam de wereldbekende paaldanser / trainer Jacob Lyons, ook wel bekend als Kujo, naar Weert. De uit Amerika afkomstige Jacob heeft jaren bij ‘Cirque du Soleil’ gewerkt en traint op dit moment de beste paaldansers van de wereld in zijn thuisbasis Los Angeles.

Oorspronkelijk komt Jacob uit de breakdance-scene, en was 20 jaar geleden al te zien in de (nog steeds bekende) videoclip van Run DMC- It’s Like That. Met name omdat hij erg veel kracht heeft was hij altijd al geïnteresseerd in paaldansen. Na zijn breakdance carrière heeft Kujo zich helemaal gestort op het beheersen van alle paaldans technieken. Hij werd al snel een fenomeen in het paaldansen en hij reist nu op 39-jarige leeftijd nog elke maand de wereld over om paaldans en breakdance workshops te geven, shows te dansen of competities te jureren.

Omdat Jacob komend weekend een grote breakdance competitie jureert in Antwerpen, was hij in de gelegenheid langs te komen in Weert voor een aantal workshops. Ook al was de workshop pas 3 dagen van tevoren gecommuniceerd, kwamen er toch een 20-tal paaldansers op af.

Met name vanwege de populariteit van TV-programma’s zoals Everybody Dance Now en Holland’s Got Talent heeft paaldansen een nieuwe boost gekregen. Paaldansen staat vooral bekend als erotisch en alleen voor het clubleven. Tegenwoordig is het technische paaldansen volledig geïntegreerd in sportcentra en dansscholen. Het strippen en de sexy bewegingen zijn helemaal niet meer aan de orde. Zie het nu meer als een workout, alleen dan op een leuke manier! Paaldansen is namelijk ook erg goed voor al je spieren.

Dansschool Fresh geeft sinds februari 2015 paaldans lessen voor beginners in Weert. De lessen zijn op dit moment op woensdag en zaterdag maar binnenkort zullen er nog extra lessen komen, als de realisatie van de 2e dansstudio is voltooid. Bij Sportiva Life in Nederweert werd een aantal jaar geleden ook paaldansen gegeven. Aangezien ze er al lange tijd mee zijn gestopt en in de regio Weert niets was aan paaldansen, startte Dansschool Fresh 2 maanden geleden met beginners lessen. Op dit moment sporten er al ongeveer 25 paaldansers en het lijkt erop dat dit er nog veel meer gaan worden. De lessen worden gegeven door Virgil Nagel uit Weert.

www.dansschoolfresh.com

Foto’s via Dansschool Fresh