Aspergefietstocht

In Weert wordt voor de vierde maal de aspergefietstocht georganiseerd. Deze editie zal plaatsvinden op zondag 31 mei 2015.

Deze tocht met een smakelijk tintje, organiseert IVN-Weert met medewerking van o.a. het NMC-Weert en het Ned.Asperge Centrum. Het bijzondere van deze fietstocht is dat je op de terugweg bij een kweker zelf jouw portie asperges onder vakkundige begeleiding mag steken en kopen.

In de route is een lunchpauze bij Theetuin “de Tungelroyse beek”, bekend om z’n heerlijke taarten, waar je tegen een gereduceerde prijs een eenvoudige Asperge lunch, een kop soep of alleen wat te drinken kunt bestellen. Aldaar is ook een vrijwilliger van onze organisatie aanwezig voor informatie.

Dit keer wordt het gebied ten oosten van Weert verkend. Op de route wordt aangegeven waar diverse cultuur- en natuur bezienswaardigheden zijn o.a bij een demonstratie van een draaiende molen, een uniek spreukenbos, een speciaal voor ons geopend particulier levensloop museumpje en het beheerkantoor Natuurmonumenten in Swartbroek. Allen een bezoekje meer dan waard.

Je start individueel en fietst de route m.b.v. een routebeschrijving. Onderweg zijn diverse rustmogelijkheden om van de natuur te genieten. De route gaat over verharde wegen en fietspaden bij vennen, door bossen, weilanden, broekland, natuurgebieden en natuurlijk langs aspergevelden. Als afsluiting wordt bij de finish een gratis asperge likeurtje geschonken en ontvangt u een tas vol informatie over o.a. de Weerter natuur, het gebied Kempenbroek, Natuurmonumenten, Molenstichting Weerterland, fiets-en wandelroutes, asperges en -recepten.

Overige informatie
Afstand tot lunchpauze: + 19km / Na lunchpauze tot finish: + 13km
Start- en finish locatie: Natuur & Milieu Centrum, Geurtsvenweg 4 te Weert.
Starttijd: Tussen 9.30 en +13.30uur (Individueel, als duo of als groep.)
Lunchpauze: Tussen 11.30 – +15.00uur. Daarna Afternoon tea en/of andere drankjes.
Lunchlokatie: Theetuin “de Tungelroyse beek”- Hulsweg 2 ligt tussen Tungelroy en Swartbroek.
Inschrijfgeld: € 6,– p.pers. = incl. routebeschrijving, topografisch kaartje, kortingsbonnen voor de lunch en een gratis Asperge likeurtje. Betaling: Aan de starttafel bij het NMC. Gaarne tevoren inschrijven bij het NMC: tel. 0495-524893

De tocht wordt georganiseerd door IVN-afd.Weert (www.ivnweert.nl) in samenwerking met het NMC.