Schilderijen SJG onthuld

Dinsdag 26 mei zijn zes bijzondere schilderijen onthuld in SJG Weert. De schilderijen hangen in de centrale hal en zijn gemaakt door Ingrid Wertz.

“Sinds de verbouwing in 2014 heeft het ons ziekenhuis een mooie en moderne hal”, aldus Eric Rikkert, algemeen directeur. “Wat de hal echter nog miste was iets eigens. Iets dat de hal nog meer bijzonder maakt. Een kunstwerk dat laat zien waar SJG Weert voor staat: zorg en betrokkenheid. Daar heeft Ingrid Wertz voor gezorgd.”

Ingrid is een van de kunstenaars van PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) en kreeg de opdracht om zes ziekenhuisscènes te schilderen. Ingrid is autistisch en een bevlogen, kleurrijke schilder met een kenmerkende eigen stijl. Vanuit haar eigen beleving heeft zij verschillende situaties op het doek gezet. Eric Rikkert: “Het resultaat is prachtig geworden. Naast een warme en persoonlijke aankleding van de centrale hal, vind ik het ook een mooie gedachte dat de schilderijen ook de jarenlange samenwerking tussen PSW en SJG Weert benadrukken.”

Een deel van schilderijen mogelijk is gemaakt door Cindy Denessen (Weert Media) en Floor Schoenmakers (EHS Communications) uit Weert. Tijdens de presentatie van de Stadsagenda 2015 hebben zij een veiling georganiseerd van waaruit een deel van de opbrengsten zijn geschonken aan SJG Weert.