Foto’s / video – De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 21.25 uur gealarmeerd voor een hulpverleningsactie op de Biesterbrug. Aldaar beleefde twee werklui spannende momenten.

Dit weekend worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Biesterbrug. Een deel van deze werkzaamheden worden op hoogte uitgevoerd. Twee werklui waren met een hoogwerker omhoog gegaan om hun werkzaamheden aan de armen van de ophaalbrug uit te voeren. De hoogwerker sprong in storing waarna de werklui niet meer naar beneden konden. Ondanks verwoede pogingen om de hoogwerker aan de praat te krijgen lukte dat niet en werden de hulpdiensten opgeroepen.

De politie en de brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer zette de ladderwagen in om de heren van de brug te halen. Het bleek even een spannend karweitje en dat trok dan ook veel bekijks van voorbijgangers. De brandweer wist de heren snel veilig aan de grond te zetten. De hulpdiensten en slachtoffers kregen dan ook een applausje van de toeschouwers.

Video via Youtube:
http://youtu.be/bP7duTEyXVU