In verband met de return van de kunstmanifestatie Art Spectrum, is op dit moment een culturele delegatie uit Weert in de Chinese zusterstad Yuhang. Deze delegatie bestaat uit kunstenaars en vertegenwoordigers van de stichting Art Spectrum en staat onder leiding van burgemeester Jos Heijmans.

Vanmorgen hebben burgemeester Heijmans en zijn collega burgemeester Zhu Hua van Yuhang in het Chiangnan Watery Region Culture Museum van Yuhang de kunstmanifes-tatie officieel en feestelijk geopend (zie foto’s). Naast het districtsbestuur van Yuhang en de culturele top van Yuhang was ook het Nederlandse Consulaat in China hierbij aanwezig.

In zijn toespraak ter gelegenheid van deze officiële opening benadrukte burgemeester Zhu Hua het wederzijdse belang van de samenwerking en de sinds 2009 opgebouwde hechte relatie tussen Weert en Yuhang: “An in-depth exchange of views will further enlighten our creative inspirations, and enhance mutual friendship.”

Burgemeester Heijmans is zeer onder de indruk van het artistieke resultaat van de kunstuitwisseling tussen Yuhang en Weert. “De kunstenaars van Weert hebben in Yuhang letterlijk en figuurlijk hun visitekaartje afgegeven!!”

De expositie, die tot 1 augustus in Yuhang tentoon gesteld wordt, bestaat uit circa 100 kunstwerken. Een derde hiervan is van Weerter kunstenaars. Dit zijn werken van Theo Derksen, Rob Kars, Johannie van Tuel, Bernard Visser, Rina Willekens en Lilian Creemers. De culturele delegatie uit Weert blijft tot 17 mei in Yuhang.

15 REACTIES

 1. Maar zeker Heijmans en consorten gooi maar weer met geld wat er niet is, en wij als arme burgers maar bloeden, vertrek met je hele college jij maakt weert kapot. :boos

 2. Hopelijk betalen de delegatieleden de reis- en verblijfkosten uit eigen middelen. Het zou van onbeschoft gedrag getuigen als deze kosten uit algemene middelen betaald worden. Vooral omdat wij ouderen, en waarschijnlijk ook andere kwetsbare bevolkingsgroepen moeten smeken om een menswaardig bestaan en daartoe van gemeente wegen af en toe mondjesmaat geld uit vrij komt.

 3. Kijk, dat is de Weerter politiek: museum de Tiendschuur sluiten om een paar dubbeltjes te besparen, maar ondertussen wel dit soort beláchelijke en uiterst zinloze reisjes om totaal oninteressante projecten te promoten!
  Waar-de-loos!!!

 4. Waarom zien we geen foto’s van de duizenden chinezen die op deze tentoonstelling van Weerter TOPkunstenaars afkomen.

  Waar zijn die kilometers lange rijen wachtenden museumbezoekers voor deze tentoonstelling met Weerter Topkunstenaars!

  Waarom staat deze TOPtentoonstelling niet eens genoemd op de site van het museum.

  Het Theepotmuseum in Swartbroek maakt meer reclame dan het museum van Yuhang!

  Wanneer wordt de gemeenteraad van Weert eens wakker?

  Waar blijft de SP met de kritische vragen over deze snoepreisjes? Waarom sluit de Weerter politiek een museum in Weert, terwijl men wel geld heeft voor onzin Weerter Topkunstenaarstentoonstellingen in China?

  Waarom zijn de Weerter Topkunstenaars nog nooit doorgebroken in hun eigen land van 16 miljoen mensen?

 5. Lekker belangrijk dit, kansloze “kunst” net als de “vriendschap” met de chinezen.

  Er wordt gewoon gelobbyd daar voor een hoop onzinnig gedoe waar Weert het prima zonder mee kan doen, maar de dure pakken hebben het voor het zeggen en de burger heeft er maar voor te betalen :lutser

 6. Wat ik hier nou mis onder de reacties zijn die gasten uit de tempel zelf die altijd de besluiten en blunders van de bende van Heijmans verdedigen zijn ook die meelopers eindelijk eens wakker aan het worden dan?????????? Nee de redactie aanschrijven achter iemands rug om en klagen over mijn kritische reacties daar zijn ze wel nog mans genoeg voor. :bahbah

 7. Ben ik helemaal mee eens. Het gedrag in deze van de Chinareizigers in onbeschoft als dat uit algemene middelen betaald wordt. Wij ouderen moeten bij de gemeente smeken om een beetje steun en het ergste is, als ik dit in dit forum meld wordt dat ongedaan gemaakt. Dus heb ik zo onderhand mijn gedenkingen over de onafhankelijkheid van WdG

 8. Hadden ze toch veel beter mij in China kunnen promoten?

  Ik stel voor om van het Jacob van Horne museum het Ron de Waal museum te maken. Dat zou ook tijd worden. ha ha :lol

 9. Burgemeester van Yuhang nam niet de moeite om een ‘slieps’ om te doen. Zelfs geen jasje aantrekken. Niet belangrijk genoeg. En JubelJos en consorten maar in de waan laten dat ze belangrijk zijn. Schertsvertoning!

Comments are closed.