Opening kunstuitwisseling

In verband met de return van de kunstmanifestatie Art Spectrum, is op dit moment een culturele delegatie uit Weert in de Chinese zusterstad Yuhang. Deze delegatie bestaat uit kunstenaars en vertegenwoordigers van de stichting Art Spectrum en staat onder leiding van burgemeester Jos Heijmans.

Vanmorgen hebben burgemeester Heijmans en zijn collega burgemeester Zhu Hua van Yuhang in het Chiangnan Watery Region Culture Museum van Yuhang de kunstmanifes-tatie officieel en feestelijk geopend (zie foto’s). Naast het districtsbestuur van Yuhang en de culturele top van Yuhang was ook het Nederlandse Consulaat in China hierbij aanwezig.

In zijn toespraak ter gelegenheid van deze officiële opening benadrukte burgemeester Zhu Hua het wederzijdse belang van de samenwerking en de sinds 2009 opgebouwde hechte relatie tussen Weert en Yuhang: “An in-depth exchange of views will further enlighten our creative inspirations, and enhance mutual friendship.”

Burgemeester Heijmans is zeer onder de indruk van het artistieke resultaat van de kunstuitwisseling tussen Yuhang en Weert. “De kunstenaars van Weert hebben in Yuhang letterlijk en figuurlijk hun visitekaartje afgegeven!!”

De expositie, die tot 1 augustus in Yuhang tentoon gesteld wordt, bestaat uit circa 100 kunstwerken. Een derde hiervan is van Weerter kunstenaars. Dit zijn werken van Theo Derksen, Rob Kars, Johannie van Tuel, Bernard Visser, Rina Willekens en Lilian Creemers. De culturele delegatie uit Weert blijft tot 17 mei in Yuhang.