De beste e-bike van NL

Nederweert – Na eerder dit jaar hoog gescoord te hebben in de Telegraaf fietstest en de ANWB fietstest behaald Bikkel Bikes uit Nederweert wederom het predicaat testwinnaar in een vergelijkende elektrische fiets test.

In vergelijkingstest van ElektrischeFietsen.com is de Bikkel T4 als testwinnaar uit de bus gekomen in de categorie e-bikes van € 2000,- tot € 2499,-. De fiets werd onder meer geprezen om zijn comfort en de krachtige motor en vijftien ondersteuningsstanden. In totaal werden dit jaar 36 verschillende e-bikes aan de tand gevoeld. Er is door een gevarieerd testpanel onder andere gekeken naar de rijeigenschappen, comfort, het gebruik van onderdelen, bediening en functionaliteit, zithouding.

Het testpanel bestond uit mensen met de leeftijd van 21 t/m 70 jaar. Variërend van mensen die al bekend waren met elektrische fietsen en met mensen die nog nooit elektrisch hadden gefietst. Zij hebben ritjes gemaakt op alle elektrische fietsen uit de diverse prijscategorieën. De test is uitgevoerd op vlakke wegen en daarin diverse heuvels.

Sommige leden uit het testpanel gebruiken de elektrische fiets voor woon-werk verkeer en sommige leden hadden nog nooit op een elektrische fiets gereden. Deze combinatie vormde een ideaal testpanel om de fietsen tot het uiterste te testen. De resultaten zijn gebaseerd op de uitkomsten van dit gevormde testpanel.

Als voornaamste pluspunten van de Bikkel T4 werden onder andere comfort, krachtige motor, vijftien ondersteuningsstanden, goede vering en helder display met allerlei functies genoemd. “Een fiets waarbij comfort hoog in het vaandel staat. Met de lekkere voor- en zadelvering is het fietsen een feest. De motor helpt hierbij natuurlijk ook. De krachtige ondersteuning is direct merkbaar wanneer je de trappers rond laat gaan.

De ondersteuningsstanden zijn in maar liefst 15 verschillende standen in te schakelen. De fiets beschikt over lekkere brede handvatten. Zadel was wel wat aan de harde kant. De remmen konden wel wat beter, dit is mogelijk ook een kwestie van goed laten afstellen. Het frame is verder netjes afgewerkt,” aldus het testpanel.

Wil je een e-bike van Bikkel winnen? Dat kan door mee te doen met de actie van PlusParkeren in Weert. Stuur jouw foto die gerelateerd is met het parkeren in Weert in via de website www.actieplusparkeren.nl en maak kans op een e-bike van Bikkel Bikes.