Foto’s – Vanochtend vroeg deed zich in Weert een opmerkelijke situatie voor. Omstreeks 4.45 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er mogelijk een persoon te water zou zijn geraakt in de nabijheid van de Molenakkerdreef.

Een man was tijdens het fietsen zijn kameraad uit het oog verloren. De heren hadden na een avondje stappen een leuke jongedame ontmoet en deze netjes thuis gebracht in Ospel. Op de terugweg richting Weert leek het mis te gaan. De jongeman meende dat hij zijn vriend ergens in het water zag verdwijnen langs de Ringbaan-Noord. Hij sloeg alarm.

De politie en ambulance kwamen ter plaatse. Ook een politiehond werd ingezet bij de zoektocht. Toen men niemand aan trof werd de brandweer gealarmeerd die met een duikteam ter plaatse kwam. De brandweerlieden zaten net in het water toen bleek dat de verdwenen jongeman terecht was. Hij was inmiddels al ongedeerd op zijn tijdelijke verblijfadres bij vakantiepark de Weerterbergen gearriveerd.

De politie had telefonisch contact met de vermiste persoon weten te krijgen en dus werd de zoekactie beëindigd en mochten de hulpdiensten onverrichter zake terugkeren.