Harmonie in Frankrijk

Harmonie Sint Joseph Weert – Zuid heeft een concertreis gemaakt naar het Franse Rennes. Op Hemelvaartsdag vertrok de bus in alle vroegte naar Bretagne en op zondagavond kwam het muzikale gezelschap weer aan in Weert.

De Weerter harmonie was uitgenodigd door het Franse Orchestre à vent Orgères Rive Sud, welke vorig jaar een bezoek bracht aan Weert en hier een concert op de Markt heeft verzorgd. Tijdens de concertreis naar Frankrijk verzorgde Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid twee concerten. Eén in de Salle de Fête in Orgères, de thuisbasis van het gastorkest, en één op het schitterende Place de la Mairie in Rennes, gelegen in het historische centrum van de Bretonse hoofdstad. Op een zonovergoten plein trokken de muzikanten veel bekijks en konden de Weertenaren rekenen op een daverend applaus. Het orkest werd tijdens hun reis vergezeld door The Oaken Towels, welke de Fransen twee keer hebben getrakteerd op een swingende afterparty.

Komende zondag (24 mei) is Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid opnieuw te zien, dit keer weer in de thuisplaats Weert. Het gezelschap zal een optreden verzorgen tijdens de jubilerende PinksterCuliance op de Nieuwe Markt. Om 13:45 uur begint het jeugdorkest en om 14:15 uur zal het groot harmonieorkest het podium betreden tot ca. 15:30 uur. Vervolgens zullen The Oaken Towels opnieuw een spetterende show weg gaan geven.