Toegang stadhuis beter

De hal van het stadhuis is vanaf 1 juni rechtstreeks toegankelijk vanuit de parkeergarage onder het gebouw. Tot nu toe was het voor bezoekers alleen mogelijk vanuit de parkeergarage (via de achterzijde) buitenom de hoofdingang van het stadhuis te bereiken.

Tijdens openingstijden van het stadhuis kan men voortaan met een lift vanuit de twee parkeerlagen onder het gebouw naar de begane grond om de centrale hal en de balies in het stadhuis te bereiken. Vanaf 1 juni zijn de achterzijde van het stadhuis en de ingang van de parkeergarage weer goed bereikbaar, vanwege het afronden van het bestratingswerk.

Ook voor minder-validen betekent de openstelling van de lift aan de voorzijde van het stadhuis een verbetering van de toegankelijkheid van het gebouw. Voor bezoekers die, na een bezoek aan het stadhuis, hun parkeertijd willen betalen is in de hal van het stadhuis een betaalautomaat geplaatst.

De toegang naar en vanuit de parkeergarage naar de stadhuishal is alleen te gebruiken tijdens de openingstijden van het stadhuis. Dat is op werkdagen van 9.00-17.00 uur en op maandag en donderdag tot 19.30 uur. Buiten deze tijden kan men gebruik maken van de lift en het trappenhuis aan de achterzijde van het gebouw. In de parkeergarage is met blauwe bebording aangegeven hoe men de hal van het stadhuis bereikt.

De bestrating aan de achterzijde van het stadhuis (Wilhelminaplein) is op 1 juni voltooid. Daardoor is ook de ingang van de parkeergarage aan de achterzijde van het stadhuis weer te bereiken voor iedereen, dus ook voor minder-validen.