Goudknuffelaars verjaagd

Zaterdag 9 mei j.l. zijn in Stramproy de ‘Goud- knuffelaars’ weer gezien.

Onlangs waarschuwde de politie nogmaals voor deze dieven. Ze blijven erg actief in Limburg. Goudknuffelaars zijn mensen die zich bezighouden met de diefstal van juwelen. Als slachtoffer kiezen ze voornamelijk bejaarden. Meestal maken ze een praatje waarna ze een vriendelijk even knuffelen en hun slag slaan. Tijdens het knuffelen zien ze namelijk de kans om sieraden te stelen.

In Stramproy wilde men dezelfde truc toepassen, maar dat mislukte. Alerte bewoners van Stramproy waren op de hoogte van de malafide praktijken die door mensen in auto’s met Duits kenteken worden toegepast. Toen men de goudknuffelaars vertelde de politie te bellen sloeg men op de vlucht. De Stramproyenaren willen de andere mensen erop wijzen dat ze nog steeds actief zijn in onze regio.

Foto: Archief WdG