Op maandag 18 mei presenteerde het Munttheater in Weert haar nieuwe programma en brochure voor 2015-2016 aan Hartsvrienden, abonnementhouders en de pers tijdens de jaarlijkse seizoenpresentatie. De presentatie was voor de 5e keer op een rij in handen van Joes Boonen.

Een volle zaal genoot van de presentatie die deze keer in het thema van het Eurovisie Songfestival was gegoten. Joes Boonen vervulde hierbij de rol van zingende presentatrice en opende met ‘Ding a Dong’. Het publiek werd op de rode loper al ontvangen door trompettisten van de Kerkelijke Harmonie Sint Joseph 1880. Op de tonen van de Eurovisie hymne vanaf de balustrade werden ze geleid naar de zaal. In een spectaculair decor inclusief een catwalk en een adembenemende lichtshow werd het publiek getrakteerd op een avond vol muziek en optredens van o.a. Jeans en Jon van Eerd.

Programma
Het nieuwe theaterseizoen zit weer boordevol toppers. Het kent een gevarieerd programma, met een accent op cabaret, een genre dat enorm aanslaat in de regio. Dit seizoen o.a Youp van het Hek, Tineke Schouten (2x), Sara Kroos, Van der Laan & Woe, Ronald Goedemondt en van eigen Weerter bodem Jos van Dooren. Maar ook aan de aanstormende talenten als ‘Lieve Bertha’ bekend van hun populaire YouTube filmpjes wordt een podium geboden. Daarnaast heeft het Munttheater de landelijke première van het nieuwe soloprogramma van Gé Reinders in huis gehaald.

Opvallend is dat er ook is geprogrammeerd buiten de theaterzaal. Zo is er een kindervoorstelling het Fransicus Huis Weert, een pianorecital van Christiaan Kuyvenhoven in de tuinen van de Birgittinessen en als laatste voorstelling van het seizoen staat ‘Canto Ostinato’ door pianoduo Sandra & Jeroen van Veen met stadsbeiaardier Frank Steijns in het Fatima Huis Weert op het programma. Bijzonder zijn dit seizoen twee grote producties van eigen bodem, de musical Wieërt 601 en West Side Story in Concert van Trix Reintjens.

Brochure
Wethouder Geert Gabriëls kreeg het eerste exemplaar van de brochure overhandigd door directeur Brigitte van Eck. De brochures worden deze week bezorgd bij de abonnees en zijn verkrijgbaar aan de Theaterkassa.

Vrije verkoop
Het nieuwe programma is reeds zichtbaar op de website van het Munttheater. De vrije verkoop start op dinsdag 26 mei om 10.00 uur, via de website en vanaf woensdagmiddag 27 mei aan de Theaterkassa. Kijk voor meer info op www.munttheater.nl.