Misschien heb je ze wel eens zien hangen: ‘narrowcasting beeldschermen’. In supermarkten, het openbaar vervoer, scholen en nu ook in de bibliotheek Weert bij Bibliocenter. Op 30 april is deze narrowcasting in de bibliotheek gepresenteerd aan de pers, instellingen en ondernemers.

Bezoekers van de bibliotheek worden zo op een dynamische en overzichtelijke manier geïnformeerd over aanwinsten en speciale boeken, over de activiteiten, lezingen en workshops bij Bibliocenter. Narrowcasting kan ook worden ingezet door andere instellingen om te informeren over wat er speelt in Weert. Want er is zoveel te doen in Weert: concerten, sport, cursussen, festivals. Ook de gemeente zou deze manier van informeren kunnen inzetten. Zo krijg je kruisbestuiving. En worden meer mensen op de hoogte gebracht. Ook de headlines van Weertdegekste.nl komen voorbij op het scherm.

Narrowcasting van Delite is eenvoudig in gebruik. De informatie wordt automatisch verzameld vanaf de website van de bibliotheek, zodat medewerkers zelf geen acties hoeven te ondernemen om het scherm te vullen. Hiermee wordt de bibliotheek nog meer de spin in het web van informatievoorziening en educatie. Bibliocenter wil zoveel mogelijk bezoekers zowel fysiek als digitaal een laagdrempelige toegang bieden tot informatie, educatie en cultuur. De deur naar een nieuwe samenwerkingsvorm tussen bibliotheek, instellingen en bedrijven is open.