Pluche! straattheater

In 2015 presenteert het Centrummanagement van Weert voor het eerst Pluche! Straattheaterfestival. In de laatste week van juni genieten bezoekers van diverse straattheateracts in het centrum en de omgeving van Weert.

De stad Weert heeft al heel wat ervaring met straattheater. In de afgelopen jaren werd het festival steevast gepresenteerd in augustus. De lokale organisatie is sinds 2012 in handen van Centrummanagement Weert. Vanaf 2015 presenteert Centrummanagement een gloednieuwe frisse beleving: Pluche! Straattheaterfestival.

Refererend aan mooie tijden, waarin de bezoeker van het theater in een luxe met pluche bekleedde stoel zetelde, brengt het festival de beleving van het echte straattheater. Tijdens de laatste week van juni worden diverse voorstellingen in het centrum gehouden en heeft het festival met een maar liefst zes theaterstops bevattende fietstocht een mooie finale.

Centrum
Op woensdag 24 juni begint het festival met een speciale kindervoorstelling om 14:00 uur. Dezelfde dag is er ’s avonds een grote voorstelling om 19:30 uur. Ook op donderdag 25 en vrijdag 26 juni wordt er om 19:30 uur telkens een andere voorstelling gegeven. Tijdens de koopavond op donderdag wordt de voorstelling van die dag om 20:30 uur herhaald. De namen van de acts en de exacte locaties zijn te vinden op de website van het evenement, www.pluchefestival.nl. Alle voorstellingen in het centrum zijn gratis te bezoeken.

Groenste regio
Zaterdag 27 juni wordt de welbekende fietstocht georganiseerd. Geschikt voor de hele familie, vol afwisselend straattheater. De circa 30 kilometer lange route brengt u langs de mooiste groene plekjes van Weert. Er zijn zes stopplaatsen met verrassende theateracts. Geniet van de groene omgeving van Weert en ontdek waarom de stad in 2014 uitgeroepen werd tot Groenste Regio van de Wereld. Starten kan tussen 10:00 en 12:00 uur vanaf de parkeerplaats grenzend aan Muziekcentrum de Bosuil en Sporthal Boshoven. Deelname aan de fietstocht kost voor kinderen van 6 t/m 12 jaar €1,50 en voor volwassenen €3,50 per persoon. Deelnemers ontvangen hiervoor een mooi routeboekje en kunnen genieten van alle acts langs de route.

Pluche poster A1 small