Boek & website over Keent

Na het succes van “Moesel, Namen en Bijnamen”, kon Keent niet achterblijven. Een werkgroep Keent, samengesteld uit leden van de stichting Namen en Bijnamen en stichting De Aldenborgh gaan de uitdaging aan om in 9 maanden het boek: “Keent, Namen en Bijnamen” te realiseren.

Men probeert in het boek om van alle huizen en gezinnen die voor 1950 op Keent woonden een of meerdere foto’s te publiceren.

Het boek zal bestaan uit de volgende straten:

  • Kerkstraat
  • Kruisstraat
  • Bocholterweg (Van Vinkerte-Koel tot aan de huidige Ringbaan Zuid)
  • Huidige Keentersteeg
  • Keenterstraat (tussen Keentersteeg en St. Anna Molen)
  • Dijkerstraat (tussen De Heilige Boome en Vinkerte-Koel)
  • Dijkerakkerweg

Het betreft ruim 200 gezinnen.

De 87-jarige mevrouw Houben-Coenen (Toos van Lamers Bert) lanceerde dinsdag in de Sint Annamolen op Keent de website www.keentweert.nl. De komende maanden zullen op deze website al foto’s verschijnen. Ook de adressen van de toenmalige bewoners, met naam en bijnaam, zijn er te vinden.

De werkgroep Keent doet een oproep aan eenieder die nog foto’s, bidprentjes en dagboeken heeft om in contact te treden met de werkgroep via de website www.keentweert.nl of via Bèr Geelen 06-30731204. Het is ook mogelijk om de stukken te laten digitaliseren bij fotografie Vanderfeesten, Moeselschansweg 45. In het weekend 31 oktober/1 november 2015 zal er in de St. Jozefkerk een grote overzichtstentoonstelling worden georganiseerd.

In het voorjaar 2016 zal naar verwachting het boek “Keent, Namen en Bijnamen” worden gepresenteerd.