Scouts bij burgemeester

Burgemeester Heijmans van Weert heeft 9 jeugdleden van Scouting op bezoek gehad in het gemeentehuis.

De jeugdleden reizen komende maand af naar Japan, om daar deel te nemen aan de Wereld Jamboree. Deze jongeren van 14 tot 18 jaar hebben een afspraak met de Burgemeester gemaakt om hem te vertellen dat ze iets unieks gaan beleven. Drie weken naar Japan om iets mee maken wat maar één keer in je leven kan namelijk deelnemen aan de Jamboree!

De Wereld Jamboree is een enorm evenement dat eens per vier jaar wordt georganiseerd voor scouts uit de hele wereld. Er worden daar 30.000 scouts uit 150 landen verwacht in de regio Yamaguchi in het Zuid-Westen van Japan.

Burgemeester Heijmans verwelkomde de negen leden en luisterde aandachtig naar hun verhalen. Hij stelde veel vragen over het kamp, activiteiten en steden die ze gaan bezoeken. Natuurlijk op elke vraag een passend antwoord, soms vergezeld met gegiechel. De burgervader heeft de leden uitgenodigd om in het najaar hun ervaringen te komen delen.

Naast de 9 jeugdleden gaan er vanuit Weert ook nog 6 volwassenen naar Japan, niet als leiding maar als IST’er oftewel International Service Teamlid. Zij gaan als vrijwilliger aan de slag tijdens de Jamboree om alle jeugdleden een geweldige tijd te bezorgen.

Ingestuurde bijdrage via: Frank