Peiling kosten parkeren

Een uitzonderlijk hoge eensgezindheid op deze website als het gaat over het nieuwe parkeren in Weert. Een meerderheid geeft aan dat ze de transactiekosten voor het parkeren onbegrijpelijk vinden.

Transactiekosten voor parkeren
Onbegrijpelijk (94%)
Begrijpelijk (6%)

Aantal stemmen: 1.515

Wanneer je gebruik maakt van betaald parkeren in de binnenstad dan kun je gebruik maken van een mobiele app zoals Yellow Brick en ParkMobile. Ook kun je binnenkort betalen met de Weerterlandpas. Deze dienstverlening ten behoeve van het gemak wordt uitgevoerd door externe bedrijven die kosten in rekening brengen. Meestal bedragen deze transactiekosten 25 cent per betaling. Deze kosten zijn niet voor de gemeente maar voor de bedrijven die deze extra diensten aanbieden. Deze kosten komen dan ook bovenop het parkeertarief van de gemeente. Wil je geen transactiekosten betalen, dan kun je nog altijd contact betalen en in de toekomst ook via de pin.