Artiesten Midzomerfestijn

De theatergroep Tierelantijn uit Weert heeft de aan het hun Tierelantijn Midzomerfestijn deelnemende gezelschappen bekend gemaakt. Samen met hen trakteert de theatergroep op zaterdagavond 20 juni Weert op een zomerse avond vol theatrale sketches, muziek en dans.

De afgelopen weken presenteerde de theatergroep één voor één de deelnemers op hun eigen Facebook-pagina en website. De deelnemers zijn allen afkomstig uit Weert en omgeving en vullen samen het programma van het nieuwe kleinschalige festival. Naast Theatergroep Tierelantijn spelen op het Midzomerfestijn Tim Crins & vrienden, Dansstudio Release, Theatron, Erik Fikken, Evelien Truyen & Davy Aelmans en Salsa Diversión.

Theatergroep Tierelantijn
Tierelantijn staat voor gezelligheid en de gedeelde passie voor podiumkunsten. In de loop der jaren zijn veel bekende en markante Weertenaren lid geweest van het gezelschap. (Twee)jaarlijks speelt Theatergroep Tierelantijn een avondvullende voorstelling. In 2015 doen ze het even anders en presenteert het gezelschap zich tijdens het Midzomerfestijn en tonen zij een greep uit oude en nieuwe stukken.

Tim Crins & vrienden
Tim brengt in een muzikaal trio sfeervolle akoestische muziek. Bekend van o.a. D’n Revival Bend, de winnaar van het Wieërterland Lidje in 2014, is Tim geen onbekend in het Weertse. Hij neemt zijn vrienden Paul Bongers en Luuk Crins mee om te bezoeker van het festijn te trakteren op muzikale topbeleving.

Dansstudio Release
De combinatie van jazzballet en streetdance, samengevoegd tot StreetJazz, is waar Dansstudio Release bekend om staat. Ze bieden dansles in de categorie 4 t/m 25 jaar. Tijdens het Midzomerfestijn geven twee groepen enkele flitsende demonstraties.

Theatron
Theatron presenteert jaarlijks een complete voorstelling en heeft eveneens furore gemaakt met hun kindervoorstellingen. Daarnaast organiseert het gezelschap met enige regelmaat activiteiten als een vlooienmarkt. Theatron kent, net als Tierelantijn, een rijke historie. De gezelschappen hebben in het verleden al vaker samengewerkt met als een van de hoogtepunten de presentatie voor de koninklijke familie tijdens hun bezoek aan Weert in 2011.

Erik Fikken
Bij de Weertenaar behoeft Erik Fikken nauwelijks nog voorgesteld te worden. Erik is bij veel Weertenaren bekend van de Bonte Avond van de Rogstaekers. Maar hij doet veel meer. Deze creatieveling is onder andere een begenadigd zanger, dichter en schilder. Je komt hem zodoende ook overal tegen. Zo presenteerde hij onlangs nog het feestelijke Brasse op de Terasse van Kepel Gootgemootj.

Evelien Truyen & Davy Aelmans
Evelien en Davy zijn een gouden combinatie. Zij zingt en hij speelt gitaar. Samen brengen ze akoestisch bekende en minder bekende nummers ten gehore. Evelien heeft in Weert al eerder naam gemaakt, onder andere met D’n Revival Bend. In 2014 zong ze de sterren van de hemel tijdens Rogstaekers – De Legende.

Salsa Diversión
Het dansprogramma van het Tierelantijn Midzomerfestijn wordt mede ingevuld door Salsa Diversión, een jonge dansschool uit Valkenswaard. Chris en Renate, een ervaren dansduo, trakteren de bezoeker op enkele swingende salsademonstraties.

De locatie van het Tierelantijn Midzomerfestijn is het karakteristieke pleintje Ursulinenhof en het Sint Raphaëlpad, gelegen tussen de Nieuwe Markt en het Stadhuis in het centrum van de Weerter binnenstad.

De avond is geheel gratis te bezoeken. Op het plein wordt de mogelijkheid geboden een vrijwillige bijdrage te doen. De liefhebber van een hapje en drankje kan hiervoor terecht bij de stands van Wijnhuis Beaugrim en Bas Attractieverhuur. Het Tierelantijn Midzomerfestijn begint om 19:30 uur en duurt tot zonsondergang om 22:00 uur.

plattegrond_zomerfestein