Foto’s – Al wekenlang worden weet iemand ongezien in de omgeving van Beekpoort auto’s te bekrassen. Deze ‘autokrasser’ heeft al voor duizenden euro’s schade aangericht.

Als sinds februari worden er auto’s bekrast in de omgeving van de Poort van Limburg en de voormalige tennishal. Begin dit jaar leek het eenmalig incident te gaan, maar nu blijkt dat al tientallen mensen slachtoffer zijn geworden. Afgelopen week was het weer zover en de buurtbewoners zijn het spuugzat. Het maakt niet uit wat voor soort auto of welke kleur. Zowel oude als nieuwe auto’s moeten het ontgelden.

De politie en de parkeerbeheerder van de gemeente Weert zijn in kennis gesteld. Ze kunnen echter weinig doen, want er is geen daderprofiel. De autokrasser weet keer op keer ongezien zijn slag te slaan, zo ook afgelopen dinsdag tussen 12.00 en 14.00 uur. Het enige wat de politie kan doen is extra surveilleren in de hoop de dader op heterdaad te betrappen.

Buurtbewoners zijn furieus willen via WdG andere Weertenaren om hulp vragen zodat de dader gepakt wordt. Zie je een verdachte situatie of heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Betrap je de autokrasser op heterdaad, bel dan 112.

Bekijk wat foto’s van de aangerichte schade.

8 REACTIES

 1. Inderdaad, en als ze diegene pakken dan moet hij/zij de schade uiteraard betalen maar ook de kosten voor de camera’s…

  Ik hoop dat ik er ooit een op heterdaad betrap, die krast nooit meer!

 2. Klotenvolk is het, wat heb je eraan om iemands auto te bekrassen?

  Je zult maar net van je zuurverdiende spaarcentjes je droomauto hebben gekocht en en ze bekrassen hem. Bah bah ja ik ben er ook voor om daar wat camera’s neer te hangen zodat ze de dader snel te pakken hebben!!

 3. Uiteraard hoop ik dat degene die dit doet gepakt en gestraft wordt.
  Iets relativerend: een auto is een automobiel: een ding om te rijden. Wat maakt een kras meer of minder dan uit. Als het ding maar rijdt.

 4. Ja en nee kereltje. Een auto is inderdaad een gebruikersvoorwerp . Als er iemand per ongeluk tegen mijn wagen aanrijd en er zit een klein krasje op zal ik hier niet direct een probleem van maken. Maar als iemand willes en wetens mijn eigendommen vernield word dit probleem stukken groter. Het zou een mooie janboel zijn als iedereen iemand anders zijn eigendommen mag beschadigen zolang ze maar functioneel blijven.

 5. Oooh maakt niet uit een kras erop zolang die maar functioneel blijven. Ik ben zuinig op mijn spullen dus hoop ik dat andere dat ook zijn. Mocht ik er ooit een betrappen met een kras maken op mijn of iemand anders zijn auto dan kan ik hem alvast garanderen dan zijn handen de komende maanden niet meer functioneel zijn.

 6. Dit gebeurt met regelmaat in weert en al enkele jaren,bij mij hadden ze gewoon de sleutelbos op de motorkap gedonderd en vervolgens een keer wat rondes eroverheen gedraaid….maarja wij woonden ook op de stappersroute op de biest..Dan wordt daders achterhalen moeilijk…helaas bestaan zulke materialistische mongolen ook.. Vaak enkel door afgunst gedreven…

Comments are closed.