Foto’s – De imkervereniging St. Ambrosius en de Molen- stichting uit Weert starten zijn samen het project “Onze molenberg zzzoemt… gestart.

De Weerter imkervereniging heeft op het terrein bij de St. Annamolen Keent enkele bijenkasten geplaatst en gaat die beheren. Molenstichting Weerterland past het maaibeleid van de molenberg aan en heeft de molenberg en molentuin met een biodivers bijen-, vlinders- en insectenvriendelijke bloemenzaad ingezaaid.

Beide organisaties hebben afgesproken rond de molens optimale leefomstandigheden te creëren voor de bijenvolken, solitaire bijen, vlinders en andere insecten. Bij de molen aan de Keenterstraat in Weert wordt ook nog een insectenhotel gebouwd.

Zondag werd het startschot gegeven voor dit project en mochten de bijen uitvliegen. Vervolgens presenteerden de Imkervereniging Sint Ambrosius Weert, de NBV en Molenstichting Weerterland hun samenwerking aan alle bezoekers.