Buitenbrand op tijd geblust

Maarheeze – Foto’s – De brandweer en politie zijn vrijdag omstreeks 17.30 uur uur gealarmeerd voor een brand aan de Kerkstraat in Maarheeze.

Achter een horecazaak woedde een brand. Volgens de alarmmelding zou het gaan om een schuurtje, ter plaatse bleek dat het gras in brand stond. Jongeren hadden een vuurtje aangemaakt in een vuurkorf, maar dit vuur sloeg over naar het pas gemaaide gras.

De eigenaar van het pand had het tijdig door en waarschuwde de brandweer. In de tussentijd werd geprobeerd om het vuur te doven met een brandblusser en emmers water. Echter breidde het vuur zich snel uit, maar de brandweer van Maarheeze was snel ter plaatse en wist het vuur definitief te doven.

Door het snelle handelen van de pandeigenaar en de brandweer werd erger voorkomen. Het vuur had kunnen overslaan naar de naastgelegen bebouwing en naar de bosschaade langs de snelweg A2. Men wist de schade tot een minimum te beperken. De hulpdiensten hopen dat dit incident een belangrijke les is geweest voor de veroorzakers.