Het Weerter Mannenkoor heeft de opbrengst van de Muzikale College Tour op vrijdag 5 juni officieel overhandigd aan Jeffreye Vossen, directeur van Het College en aan mevrouw Derks, coördinator binnen de organisatie Global Exploration. Jeffreye Vossen mocht een cheque van maar liefst 750 euro van het Weerter Mannenkoor in ontvangst nemen, die hij daarna afstond aan mevrouw Derks. Samen met de toegezegde donatie van 250 euro vanuit de Stichting Vrienden van het Weerter Mannenkoor komt het totale bedrag uit op liefst 1000 euro.

Het geld komt geheel ten goede aan de Global Explorationreis van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant naar Peru. Een groep van 32 leerlingen reist eind juni met hun begeleiders voor drie weken naar Peru om daar te bouwen aan een betere wereld. Het geld is een bijdrage aan de projecten die de leerlingen en docenten in Peru gaan realiseren.

Muzikale College Tour
Zaterdag 23 mei jl. was Het College het toneel van de College Tour van het Weerter Mannenkoor met in hun midden veertien musicerende leerlingen van Het College en de Philips van Horne.
Het koor wil als regionaal koor binnen het gebied Cranendonck – Weert – Nederweert haar steentje bijdragen aan de muzikale ontwikkeling van de jeugd en deze muzikale jongeren waar mogelijk betrekken bij de vele evenementen van het koor. Daarnaast is zij op zoek naar nieuwe leden.

Het gezelschap verzorgde een muzikale avond met een zeer gevarieerd repertoire Pianiste Esther Zaad begeleidde het koor en zangeres Wendy van Dooren bracht twee nummers ten gehore. De combinatie van jong met oud en de manier van samenwerking is volledig geslaagd te noemen.

De bezoekers, deelnemers waren enthousiast over de optredens, zodat er al wordt nagedacht over een mogelijk vervolg van de samenwerking in de toekomst.

Global Exploration
Global Exploration is een stichting met als doel jongeren kennis te laten maken met andere culturen, ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling en zelf een bijdrage te laten leveren aan een scholen-plan. De leerlingen financieren deze reis zelf en organiseren voor de te realiseren Goede Doelen-projecten regelmatig inzamelingsacties. Na een gedegen voorbereiding reizen de leerlingen ondersteund door een aantal docenten, assistenten en artsen naar Derde Wereld-landen om hun handen uit de mouwen te steken.

Ontwerpwedstrijd
Tijdens de Muzikale College Tour was er ook aandacht voor ontwerpwedstrijd ten behoeve van de concertposter van het Weerter Mannenkoor. De tekening van Danique kwam uiteindelijk als beste uit de bus. Van haar tekening is de uiteindelijke concertposter gemaakt. De winnaars werden tijdens de College Tour door de voorzitter van het Weerter Mannenkoor in het zonnetje gezet.

4 REACTIES

  1. Naar Peru? En dan maar klagen dat men te weinig geld heeft voor goed onderwijs. Wat is er mis met de Ardennen, en Amsterdam.

  2. De reis wordt wel betaald door ouders. De leerlingen hebben zelf een behoorlijke som geld bijeen moeten brengen. Een gedeelte voor de reis, maar vooral voor het goede doel dat ze daar steunen en waarvoor ze gaan werken.
    Geen onderwijsgeld dus!

  3. Dat is precies wat ik wil zeggen, er is geen geld voor het onderwijs roept men steeds, maar hiervoor haalt men geld op via allerlei activiteiten en nu trekken de ouders hun portemonnee plotseling, doe dat dan ook voor goed onderwijs. Of is het onderwijs in Nederland zo slecht nog niet en roept men maar iets?

Comments are closed.