Update – Een 63-jarige duiker uit Weert is zondagochtend door onbekende oorzaak onwel geworden terwijl hij aan het duiken was bij een duikschool aan de Bosmolenweg in Heel.

Het slachtoffer werd uit het water gehaald door omstanders en gereanimeerd. Medisch personeel ontfermde zich eveneens over het slachtoffer en namen uiteindelijk de duiker per ambulance mee naar het ziekenhuis. Er werd ook een traumahelikopter ingezet tijdens deze hulpverlening.

Update:
Via de Facebookpagina van de Duikcentrum- Duiklocatie Boschmolenplas wordt het volgende vermeld:
Aan het einde van een duik tijdens het naar de kant zwemmen, is een (overigens zeer ervaren) duiker onwel geworden. Hij is door zijn buddy naar de kant gebracht alwaar hij door omstanders gereanimeerd is. De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse en hebben het slachtoffer per ambulance naar het AZM overgebracht.

Het slachtoffer is tijdelijk in coma gehouden. Omstreeks 16.25 uur is het slachtoffer uit zich zelf ontwaakt en is weer aanspreekbaar. De oorzaak wordt nog medisch onderzocht.