Gasfles lek tijdens tankbeurt

Maarheeze – De brandweer van Maarheeze is woensdag omstreeks 13.50 uur gealarmeerd voor een incident bij tankstation De Groote Bleek langs de snelweg A2 bij Maarheeze.

Ter plaatse was een lek ontstaan in een gasfles tijdens een tankbeurt. De gasfles stond in een bedrijfsauto en zorgde voor een enorme penetrante lucht. De bestuurster vertrouwde de situatie niet en waarschuwde het personeel van het tankstation. Uit voorzorg werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kwam ter plaatse en haalde gasfles uit het voertuig. Vervolgen liet men de gasfles gecontroleerd leeg lopen terwijl de brandweer het vrijgekomen gas benevelde. Na circa een kwartier was de gasfles leeg en werd het sein veilig gegeven. De bestuurster kon haar weg weer vervolgen en het tankstation werd weer volledig vrijgegeven.

Het verkeer ondervond geen hinder van het incident.