Gaslek in appartement

Foto’s – De brandweer en politie zijn dinsdag omstreeks 21.00 uur gealarmeerd voor een gaslek in het appartementencomplex aan de Binnenwiek op Molenakker.

Bewoners van het complex hadden een gaslucht waargenomen en hadden daaropvolgend de hulpdiensten gewaarschuwd. De brandweer kwam ter plaatse en voerde met een ‘snuffelaar’ een controle uit in het complex. In de tussentijd hadden de bewoners van het complex zich in veiligheid gebracht.

Er werd door de brandweer in eerste instantie geen gaslucht gemeten. De brandweer nam echter de waarneming van de bewoners serieus en wilde een woning binnen treden. Omdat er werkzaamheden hadden plaatsgevonden was er niemand aanwezig, maar om alles uit te sluiten wilde men toch de woning controleren.

De politie ging op zoek naar een sleutelhouder van het appartement. Na het plegen van een aantal telefoontjes wist men een sleutelhouder te achterhalen. Een politiepatrouille haalde de sleutel op waarna de brandweer het appartement kon betreden. Er werd vervolgens alsnog een gaslek waargenomen. Waarschijnlijk is tijdens werkzaamheden een gasleiding geraakt.

De vrijgekomen concentratie gas vormde vooralsnog geen explosiegevaar, maar het vermoeden van de bewoners werd bevestigd. De ramen en deuren werden opengezet om de woning te ventileren. De netbeheerder is ingeschakeld om het lek te dichten.