Successen Tensor Turnen

Afgelopen weekend werden de NK-finales turnen heren in Leek gehouden. Zaterdag was de dag voor de meerkampfinales in de diverse divisies; op zondag werden de toestelfinales geturnd.

Jonah Franzen (Kelpen-Oler) kwam uit in de tweede divisie, instap meerkampfinale. Jonah turnde een strakke wedstrijd en liet volgens trainer Han Janssen op een paar toestellen zijn beste oefening ooit zien. Hij eindigde op een gedeelde 10e plaats.

Lars Caris (Heythuysen) kwam uit in de tweede divisie, jeugd 7. Lars liet een mooie vloeroefening zien, maar helaas viel hij op voltige. Hij werd twaalfde in het eindklassement.

Kaj Peek (Ittervoort) was de derde turner van Tensor in een meerkampfinale NK. Hij kwam uit in de derde divisie, instap. Kaj turnde een strakke wedstrijd. De onderlinge verschillen in deze groep waren klein, zodat de wedstrijd tot het einde toe heel spannend bleef. Door een hele goede oefening op rek, brug en ringen wist Kaj een zilveren medaille te halen in deze meerkampfinale! Tweede van heel Nederland!

Op zondag was het de beurt aan de specialisten op de toestellen die zich in de halve finales meerkamp hier voor hadden kunnen plaatsen.

Lars Caris deed mee met de finale sprong. Hij liet 2 nette sprongen zien en eindigde daarmee op de vijfde plaats.

Jaimy Vaes (Nederweert) had zich te weten plaatsen voor de finale ringen en sprong. Op sprong eindigde hij als zesde. Op zijn echte specialiteit, de ringen, ging het supergoed. Hij liet zien hoeveel kracht hij bezat en dat resulteerde in een bronzen medaille op dit onderdeel.

Na zijn succes op zaterdag bij de meerkampfinale kon Kaj Peek zijn medaille-oogst nog uitbreiden met 2 toestelfinales: ringen en brug. Hij begon met ringen, maar was iets minder strak aan het turnen dan gewoonlijk, wat hem een vijfde plaats opleverde. Daarna kon hij op de brug laten zien, wat hij kon. En dat was veel! Overtuigend liet hij hier een goede oefening zien, wat hem de eerste plaats opleverde in deze toestelfinale. Goud bij brug en zilver bij de meerkampfinale voor Kaj!

Ingestuurde bijdrage van Godelief