Helikopter in de nacht

Afgelopen nacht werd in Weert rond middernacht een helikopter waargenomen. Via social media en in de mailbox van WdG verschenen vragen over waarom er nog na middernacht een heli over Weert vloog.

Door de Weertenaren werd gedacht dat het een politiehelikopter ging. Een woordvoerder van de politie laat vandaag weten dat het geen politieheli was maar een helikopter van Defensie. Normaal gesproken worden Defensieoefeningen gehouden tot 23.00 uur. Volgens Defensie kan hiervan worden afgeweken en wordt er tot 1.00 uur gevlogen, dat was afgelopen nacht ook het geval.

Ondanks dat de KMS is verdwenen in Weert worden de bossen van de Weerter- en Budelerbergen nog steeds gebruikt als oefenterrein voor militairen. Volgens Defensie zijn er specifieke weken waarvoor men een vergunning heeft om tot 1.00 uur te vliegen. Dit zijn de weken: 23 (deze week), 27, 28, 29, 34, 36, 37. Houdt er dus rekening mee dat het vaker kan voorkomen dat er ’s nachts helikoptergeluiden te horen zullen zijn in de omgeving van Weert.

Foto: Koninklijke Luchtmacht